Pressemelding: Stille i støtte til Samnanger


Det mye omtalte kommunestyremøtet i Samnanger finner sted torsdag 11. juni klokken 09.00. Der skal politikerne endelig avgjøre om kommunen skal gå videre med utredning. Den kan i så fall ende med søksmål mot tidligere ansatte i kommunens barnevern i etterkant av den såkalte «Samnangerrapporten». Det vil være første gang i landets historie at noe slikt gjennomføres.


Barnevernsgruppene på FaceBook er kjent for heftig og intens kamp mot dagens barnevern. Nå samler gruppene seg til en felles og motsatt markering onsdag 10. juni. Dagen før det skjebnesvangre kommunestyremøtet i Samnanger vil gruppene sammen stå stille fra midnatt 10. juni og frem til møtet er avsluttet torsdag 11. juni.


Gruppene vil på denne måten vise sin dype respekt for Norges modigste ordfører Knut Harald Frøland, og for hans likesinnede politikerne, når de ønsker endringer i dagens system. Vi ønsker å gi politikerne i kommunestyret i Samnanger arbeidsro slik at de kan forberede seg godt i ro og mak før de skal fatte det som kan bli en historisk avgjørelse. En avgjørelse som vil bli svært viktig for mange barn, familier og mennesker generelt i Norge om kommunestyret går inn for å videreføre utredningen ordfører Frøland og formannskapet har gått inn for. Vi er stille i respekt for de berørte familiene og i protest mot dagens barnevernstjeneste.


«Barnevernsrevolusjonistene» på Facebook blir ofte beskyldt for å lage mye støy. Nå føler vi at noen endelig ser alvoret i saken. Vi trenger ikke rope så lenge vi føler oss hørt. Vi håper vi slipper å heve stemmen igjen.

Comments

kommentarer